עדיף לפרסם באאוטבריין או בטאבולה? איך בוחרים את הפלטפורמה הנכונה לקמפיין התוכן שלכם:
כמו ריאל מדריד וברצלונה, גם בעולם פרסום התוכן הממומן קיימת תחרות גדולה בין OUTBRAIN ו- TABOOLA. שתי ענקיות פרסום התוכן/המלצות התוכן העולמיות החלו את דרכן בהפרש של שנה, לפני יותר מעשור, בישראל. קבלו השוואה בין שתי הפלטפורמות שתקל עליכם לבחור את הצד שמתאים לכם.
חשוב להבין שבבסיס מדובר ב-2 מנועי המלצות תוכן שבפועל, לפחות עבור הגולש, עושים בינתיים את אותה הפעולה בדיוק – מזרימים תנועת גולשים מכתבה מסוימת ברשת לכתבה אחרת (מאתר מסוים לכתבה אחרת באותו האתר או מהאתר לאתר אחר). עבור הגולש מדובר בשירות זהה כמעט לחלוטין, אך עבור המפרסמים לעיתים ההכרעה בין טאבולה או אאוטבריין יכולה להיות קריטית להצלחת הקמפיין.
כמות הפאבלישרים
כשמחליטים על איזו פלטפורמה ללכת, יש משמעות גדולה למוצר/שירות שאנחנו רוצים לקדם.
אחד ההבדלים הגדולים בין טאבולה לאאוטבריין הוא הכמות וסוג האתרים בהם יש לפטפורמה נוכחות. הנוכחות של חברת טאבולה בתוך YNET לדוגמה אינה מאפשרת לאאוטבריין להופיע גם כן בתוך YNET וזאת כיוון שטאבולה חתומה עם YNET על חוזה ארוך טווח שאינו מאפשר לYNET להכניס גם את הרכיב של אאוטבריין לתוך האתר. נכון לאוגוסט 2017, לטאבולה יש שיתוף פעולה עם כ26 אלף אתרים ברחבי העולם, בעוד שלאאוטבריין יש שיתוף פעולה עם כ11 אלף אתרים.
המספרים הללו ממשיכים לעלות בהתאם לאסטרטגיה של כל אחת מהפלטפורמות.
סוג התוכן שאפשר לפרסם
אנחנו, כמפרסמים, משתמשים בפלטפורמות האלה בצורה מאוד פשוטה – אנחנו מעלים כתבה במקום מסוים ברשת ולמעשה מנתבים תנועת גולשים רבה מתוך טאבולה / אאוטבריין לתוך הכתבה שפרסמנו.
הצעד הראשון כאשר אתם מתכננים מהלך פרסומי ומשקיעים בתוכן איכותי, הוא לוודא שהקמפיין שתקימו באמת יכול לרוץ באאוטבריין או בטאבולה.
אם נעלה כתבה בתחום ההימורים, לדוגמה, לא נוכל לפרסם אותה באמצעות טאבולה / אאוטבריין מאחר וה-Policy של החברות אינו מאפשר זאת. גם אם תרצו לפרסם כתבה על ‘טיפול בטחורים’ סביר להניח שהיא לא תאושר. למה? כיוון שאתר כמו YNET כנראה לא ירצה להציג פרסומות על טחורים (על אף האבסורד הגדול שיש בכך מאחר וחצי מהאוכלוסייה סובלת מטחורים).
לכן, לפני תכנון קמפיין, רצוי לקרוא את מדיניות הפרסום של החברות או לקבל ייעוץ עוד בטרם כתיבת הכתבה. ובכל זאת, מניסיוננו, טאבולה וורסטילית יותר מבחינת הוורטיקלים בהם ניתן לפרסם בה תכנים כלומר- לעיתים תכנים שלא היו מאושרים באאוטבריין יכולים להיות מאושרים בטאבולה.
כמות ואופן החשיפה שיש לכל פלטפורמה להציע
אסטרטגיית בחירת הפבלישרים של כל פלטפורמה יכולה ליצור שוני ביחסי ה- BOUNCING RATE (באאוטבריין נמוך יחסית לטאבולה). מנגד, אם יש לכם שירות שעוסק בבריאות, תזונה, פנאי וכדומה, יהיה לכם קל יותר להיחשף בפני קהל רחב דרך טאבולה (במיוחד מאז ההסכם של טאבולה עם YNET שטרף את כל הקלפים). סיבה נוספת שבטאבולה קל יותר לפרסם מוצרים מעולמות שונים היא האופן שבו טאבולה מחלקת את אזורי הפרסום לפי תכנים. למשל, התחרות על התחום הכלכלי מאוד גבוהה בטאבולה ולכן יקר יותר ולעיתים קשה להופיע במיקומים טובים. בתחומים שיש בהם פחות תחרות – יותר קל להיכנס למיקומים גבוהים ובמחיר נמוך. לכן, אם אתם מקדמים שירות שפונה לקהל הרחב, סבירות גבוהה יותר שה-performance שלכם בטאבולה יהיה טוב יותר.
מה לגבי מיקוד קהלים?
אאוטבריין יצאה לפני שנה עם פיצ’ר מיוחד שנותן לה יתרון על פני טאבולה – הCUSTOM AUDIENCES. באמצעות כלי זה, יכול המפרסם ליצור קהלים שונים ולשווק להם כתבות בהתאם.
ניתן לשווק מחדש למבקרים באתר, לאנשים שנטשו בשלב מסוים בתהליך הקנייה ועוד. הפיצ’ר הזה מאפשר לנו כמפרסמים למקד יותר את המסר הנכון לקהל המתאים. אפשרות נוספת שעולה מכך היא היכולת ליצור קהלים דומים (בדומה לפייסבוק) – לקחת מאגר של קוראים ממירים, לתת לאאוטבריין ליצור קהלים דומים ולהציג בפניהם את הקמפיין שתבחרו.
Funnel לגולש
כלי משותף לטאבולה ואאוטבריין הוא היכולת ליצור FUNNEL לקוראים. ניתן לחשוף גולשים לכתבה מסוימת, ובהמשך לחשוף רק בפניהם כתבת המשך וכן הלאה. כך אפשר ליצור הליך שיווקי איטי ועמוק. מדובר למעשה בכלי המפורסם הנקרא רימרקטינג או ריטרגטינג שקיים גם בפלטפורמות הללו. ניתן לצבוע גולשים שקראו כתבה מסוימת ולמעשה להציג רק לגולשים הללו, בתור מפרסמים, כתבת המשך. במידה ויוצרים המשכיות אסטרטגית חכמה, השימוש ברימרקטינג בטאבולה או אאוטבריין יכול להיות עוצמתי במיוחד.
עם מי יותר נוח לעבוד בתור מפרסם?
אם אתם סוכנות שמפרסמת אז מדובר בהכרעה מאוד סובייקטיבית. סה”כ באפשרותכם לעבוד עם צוותים מקצועיים שיסייעו לכם לשפר ולפתור בעיות בקמפיינים שלכם. במידה ואתם סוכנות קטנה שמנהלת תקציבים קטנים יחסית באאוטבריין או בטאבולה, כנראה שלא תזכו לנציג צמוד שידאג לכם בכל רגע נתון. במידה ואתם מפרסמים פרטיים המעוניינים לפתוח חשבון ולהתחיל לפרסם אז המצב, נכון לכתיבת שורות אלה, הוא שבאאוטבריין תוכלו לפתוח חשבון אונליין ולהתחיל לפרסם ובטאבולה תוכלו לשלוח להם בקשה וסביר להניח שיחזרו אליכם. עד לא מזמן היה קשה מאוד להשיג את טאבולה אבל זה הולך ומשתפר עבור המפרסמים הקטנים.
גודל התקציב
בשתי הפלטפורמות תוכלו להוציא סכומי כסף גדולים מאוד ברמה היומית. העובדה שלטאבולה יש הסכמים שמקנים לה את מרבית החשיפות לגולשים הישראלים הופכת אותה למועמדת חזקה יותר להוציא את תקציבי הפרסום שלכם בקלות. ב-2 הפלטפורמות ניתן להגדיר תקציב יומי לכל מסע פרסום וסביר להניח שאאוטבריין יוציאו כ-20% יותר ממה שהגדרתם (בחלק מן המקרים).
מי המנצחת הגדולה?
במרבית המקרים יהיה לכם קל יותר להשיג תוצאות וחשיפות מפרסום בטאבולה (לפחות בישראל) וזאת בשל היתרון של טאבולה שמאפשרת פרסום באתרים כמו YNET ו-וואלה! שמייצרים את מרבית החשיפות לגולשים הישראלים. בקמפיינים בעולם, אגב, התשובה היא הרבה יותר מורכבת וקשה מאוד להכריע מי מהן המנצחת המובהקת.
חשוב לציין שמדובר בפלטפורמות שמאפשרות לך, כמפרסם, לבנות קמפיין בקלות רבה, אך השגת תוצאות אמתיות לאורך זמן היא בגדר אומנות. אם הרמתם קמפיין וקיבלתם תוצאות עגומות אל תספידו את אפיק הפרסום הזה. כדי להגיע לקמפיין האולטימטיבי נדרש, בנוסף לכשרון, גם ידע וניסיון.
מעוניינים בהצעת מחיר ? התקשרו עוד היום 072-3943768
מידע נוסף על outbrain ואיך למקד את הקמפיין תמצאו בסרטון הבא:
מידע נוסף על taboola ואיך למקד את הקמפיין תמצאו בסרטון הבא:
פרסום באאוטבריין ופרסום בטאבולה עושים עם מקצוענים בלבד , צרו קשר עוד היום או קפצו לקפה ☕ וקדמו את התוכן שלכם בצורה מקצועית איתנו. מומלץ לשלב קידום אתרים אורגני יחד עם פרסום באאוטבריין או טאבולה וכך להגביר את החשיפה של האתר שלכם הרשת